/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ „Moldova și păpușarul”. Al Jazeera a realizat un documentar despre liderul democraților, Vlad Plahotniuc

missing
14 martie 2019, ora 15:37

Jurnaliștii Al Jazeera au vorbit cu politicieni, analiști politici și cu alte personalități, printre care Natalia Morari, jurnalista TV8, care a relatat despre cine este Vlad Plahotniuc și despre faptul că a fost amenințată că se vor face publice imagini cu caracter intim, în care aceasta este vizată, după ce aceasta i-a trimis o scrisoare deschisă. Printre cei intervievați se numără șeful statului Igor Dodon, liderii blocului ACUM – Maia Sandu și Andrei Năstase, directoarea Transparency International, Lilia Carasciuc și alții.

În documentar, autorii au încercat să spună cine este Plahotniuc și ce se află în spatele acuzațiilor de șantaj, atacuri și a fraudei bancare de un miliard de dolari. Reporterele Al Jazeera au fost în Moldova înaintea alegerilor parlamentare din 24 februarie.

La finalul materialului, jurnalista Glenn Ellis, spune cu referire la rezultatele alegerilor că dacă cineva din Moldova spera ca alegerile din februarie 2019 să rezolve unele dintre contradicții, aceștia vor fi dezamăgiți.

„Când rezultatele au fost afișate, cele trei partide principale, democrații, socialiștii și ACUM, au primit între 25 și 30% din voturi. Negocierile sunt în desfășurare, dar ceea ce se întâmplă în continuare este presupunerea cuiva. Unii cred că coaliția anterioară a Partidului Democrat al lui Plahotniuc și a socialiștilor va continua la putere. Unii speră că zvonurile despre posibila legătura între ACUM și socialiști se vor dovedi adevărate. În orice caz, bănuiesc că păpușarul va găsi o modalitate de a juca un rol central în orice se întâmplă”, afirmă Glenn Ellis.

Reportajul integral îl puteți vedea mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram