/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ PDM invită ACUM din nou la negocieri: „Dacă ar fi acceptat, le-am fi oferit conducerea viitorului Guvern și funcția de prim-ministru”

missing
14 martie 2019, ora 11:51

Vicepreședintele PDM, Andrian Candu, deputat democrat în noul Parlament, a declarat că PDM invită blocul ACUM din nou la negocieri: „Dacă liderii blocului ACUM ar fi acceptat dialogul, ar fi văzut că echipa PD este foarte flexibilă, chiar dacă PD are mai multe mandate, noi am fi fost dispuși să le facem anumite oferte care presupun un rol important, le-am fi oferit conducerea viitorului Guvern inclusiv funcția de prim-ministru”, a declarat azi Candu, într-un briefing de presă.

Andrian Candu a spus că lansează astăzi repetat invitația din partea PD-ului pentru blocul ACUM, iar dacă aceștia o vor refuza în mod repetat, atunci săptămâna viitoare organele de conducere ale partidului se vor întruni și vor decide cum vor proceda mai departe.

Reprezentanții blocului ACUM nu au venit deocamdată cu o reacție la declarațiile lui Andrian Candu, anterior însă aceștia au spus că nu vor face alianțe cu niciunul dintre partidele care au acces în Parlament.

PDM a invitat blocul ACUM la negocieri privind formarea unei eventuale majorități în noul Legislativ la scurt timp după anunțarea rezultatelor scrutinului. Invitația a fost respinsă de cei de la ACUM.

La începutul acestei săptămâni, după ce Curtea Constituțională a validat alegerile, și Partidul Socialiștilor i-a invitat pe cei de la ACUM la discuții, cei din urmă însă au refuzat și această invitație.

După alegerile parlamentare din 24 februarie, PSRM s-a ales cu 35 de mandate de deputat, PDM, cu 30, ACUM, cu 26, PP ȘOR, cu șapte, iar alte trei fotolii le revin candidaților independenți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram