/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Avocații care au primit 5000 de euro pentru „o înțelegere” cu demnitari de la Curtea Supremă de Justiție, pe banca acuzaților

15 martie 2019, ora 10:35

Cei doi avocați din Chișinău, cercetați pentru că au luat cinci mii de euro de la o persoană, spunând că pot influența decizia unor persoane cu demnitate public din cadrul Curții Supreme de Justiție (CSJ), au fost trimiși pe banca acuzaților, informează Procuratura Anticorupție (PA). 

Cei doi avocați sunt acuzați de trafic de influență, conform de art. 326 alin. (2) lit. b) din Codul penal.

„Conform materialelor cauzei penale, avocații, acţionând de comun acord, susțineau că pot influența persoane cu demnitate publică din cadrul Curții Supreme de Justiție, în vederea adoptării unei decizii favorabile pe cazul unui cetățean și anume menținerea deciziei Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău, prin care acesta a fost achitat într-un dosar de escrocherie. Drept urmare, avocații au pretins și primit de la ultimul, mijloace bănești ce nu li se cuvin, în mărime de 5000 euro”, informează reprezentanții PA într-un comunicat.

Acțiunile învinuiților au fost documentate de către procurorii și ofițerii anticorupție, începând cu luna decembrie a anului 2018, iar în cadrul perchezițiilor au fost depistați și ridicați banii transmiși anterior de către cetățean.

Dacă vor fi declarați vinovați de către instanța de judecată, învinuiții riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de până la 10 000 unități convenționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram