Vameșii au găsit un lot de încălțăminte în valoare de peste 250 de mii de lei, fără acte de proveniență, la două puncte comerciale din Chișinău.

Potrivit informațiilor de la Serviciul Vamal, lotul conține 259 de perechi de încălțăminte și acestea sunt marcate cu inscripțiile unor branduri renumite. Documentați pe acest caz sunt proprietarii buticurilor.

„Loturile au fost reținute, urmând a fi notificați și titularii de drept ai mărcilor protejate. În cazul în care se va stabili că articole de încălțăminte sunt contrafăcute, titularul de drept poate decide pentru distrugerea acestora sau predarea cu titlu gratuit, în funcţie de natura lor, unor instituţii publice, inclusiv din sistemul protecţiei sociale, unor asociaţii obşteşti ori fundaţii cu caracter umanitar etc.”, se menționează într-un comunicat al Serviciului Vamal.

Reprezentanții Vămii spun că acesta este deja al doilea caz din săptămâna curentă în care echipele mobile ale Vămii descoperă bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală. În primul caz, ofițerii vamali au depistat într-o mașină, stopată pe traseul Anenii Noi – Chișinău, mai multe haine, genți și încălțăminte, fără acte de proveniență, care purtau însemnele unor mărci cunoscute.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!