Populația Republicii Moldova ar putea scădea cu până la 53,8% din anul 2020 până în anul 2100, arată datele statistice ale Organizației Națiunilor Unite. Într-un material prezentat de un grup de cercetători de la Praga se arată că țara noastră este prima în clasamentul a 30 de state în care populația ar putea scădea drastic în următorii 80 de ani.

Republica Moldova este urmată în acest clasament pesimist de Bulgaria, cu o prognoză de scădere a populației de 50.5% și Bosnia și Herțegovina, cu 48,9%.

În acest top se regăsesc și țările noastre vecine: România, unde se presupune că populația ar putea scădea cu 43,2%, până în anul 2100, și Ucraina, populația căreia s-au putea reduce cu 38,5%.

Pe ultima poziție este Coreea de Sud, unde se așteaptă o scădere a populației cu circa 24,9%.

Sursa: geopolitics.fsv.cuni.cz

Pe de altă parte, în țări precum Nigeria, Zambia sau Tanzania, în următorii 80 de ani se așteaptă o creștere fulminantă a populației cu 300 sau chiar 700%.

Studiul a fost realizat de Organizația Națiunilor Unite, în 2015, iar criteriul de bază al analizei este rata medie de fertilitate, înregistrată în aceste țări.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!