/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/INFOGRAFIC/ Suntem pe primul loc! Datele ONU arată că populația Moldovei ar putea scădea cu până la 54%, în următorii 80 de ani

missing
15 martie 2019, ora 14:26

Populația Republicii Moldova ar putea scădea cu până la 53,8% din anul 2020 până în anul 2100, arată datele statistice ale Organizației Națiunilor Unite. Într-un material prezentat de un grup de cercetători de la Praga se arată că țara noastră este prima în clasamentul a 30 de state în care populația ar putea scădea drastic în următorii 80 de ani.

Republica Moldova este urmată în acest clasament pesimist de Bulgaria, cu o prognoză de scădere a populației de 50.5% și Bosnia și Herțegovina, cu 48,9%.

În acest top se regăsesc și țările noastre vecine: România, unde se presupune că populația ar putea scădea cu 43,2%, până în anul 2100, și Ucraina, populația căreia s-au putea reduce cu 38,5%.

Pe ultima poziție este Coreea de Sud, unde se așteaptă o scădere a populației cu circa 24,9%.

Sursa: geopolitics.fsv.cuni.cz

Pe de altă parte, în țări precum Nigeria, Zambia sau Tanzania, în următorii 80 de ani se așteaptă o creștere fulminantă a populației cu 300 sau chiar 700%.

Studiul a fost realizat de Organizația Națiunilor Unite, în 2015, iar criteriul de bază al analizei este rata medie de fertilitate, înregistrată în aceste țări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram