Astăzi, pe 15 martie, la ora 15, mai multe organizații și companii din România își vor opri activitatea pentru 15 minute, în semn de protest pentru drumurile rele. „România vrea autostrăzi! #Șîeu”, a fost intitulată campania socială, inițiată de un tânăr om de afaceri de peste Prut, originar din Suceava, la care s-au alăturat și persoane și organizații din Republica Moldova. 

Inițiatorul acțiunii de protest Ștefan Mandachi spune că are 15 de ani de când conduce și s-a săturat de drumuri proaste. La sfârșitul anului trecut, când autoritățile române au anunțat că se va începe în curând construcția autostrăzii „Unirii” s-a bucurat, dar apoi a realizat că lucrurile stau pe loc.

La acțiunea de protest se va alătura și președintele României, Klaus Iohannis. Acesta a spus: „Vreau să știe protestatarii că sunt alături ei șî eu”.


Printre organizațiile și instituțiile din Republica Moldova, care au anunțat că susțin acțiunea de protest sunt: Civic Fest Moldova, Unimedia, câteva organizații unioniste ș.a. Cei care vor să susțină inițiativa lui Ștefan Mandachi se vor aduna la Chișinău în Scuarul Catedralei, la ora 15:00.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!