/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Dumitru Diacov roagă Comisia Electorală Centrală să renumere voturile dintr-o localitate din circumscripția unde a candidat

16 martie 2019, ora 14:04

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, care a ieșit învingător la alegeri pe circumscripția nr. 40 Cimișlia, Basarabeasca, „roagă” Comisia Electorală Centrală să renumere voturile în localitatea Bașcalia care face parte din această circumscripție. Democratul a făcut această solicitare după ce în presă au apărut informații că în secția de votare din localitate ar fi dispărut circa două mii de buletine de vot. Totodată, democratul nu menționează nimic despre eventuale fraude, care s-ar fi înregistrat în localitatea Batîr din aceeași circumscripție, unde ar fi dispărut 106 voturi date pentru candidatul socialiștilor, fraude despre care au scris jurnaliștii de la Cotidianul.md.

Dumitru Diacov spune că niciun fel de fraude n-au existat în Bașcalia. Potrivit lui, aceste procese verbale din satul Bașcalia au fost la dispoziția concurenților electorali de la bun început și ar fi putut să conteste rezultatele scrutinului.

„Pentru a pune punct în aceasta istorie, rog Comisia Electorală Centrală, personal doamna președinte Alina Rusu, să dispună renumararea voturilor și tuturor buletinelor din sectorul electoral din s. Bașcalia. Cu conditia ca această procedură să fie realizată cu maximă transparență, cu invitarea reprezentanților presei”, a scris democratul pe o rețea de socializare.

Dacă se descoperă dispariția celor aproape două mii de buletine, Dumitru Diacov promite că în aceeși zi depune mandatul de deputat. Însă dacă nu se va întâmpla acest lucru, speră că cei care autorii materialului își vor cere scuze public.

Cotidianul.md a scris anterior, făcând trimitere la procesul verbal privind rezultatele alegerilor în satul Bașcalia, că aproape două mii de buletine de vot ar fi dispărut din secția de votare din localitate, buletine care ar fi fost înmânate alegătorilor, dar care nu au mai ajuns în urne. Astfel, din procesul verbal reiese că la Bașcalia prezența la vot ar fi fost una record, de aproape 100%, în condițiile în care în liste era incluși 2956 de alegători, iar buletine ar fi ridicat 2935. Doar că doar 1010 din aceste buletine ridicate au și ajuns în urnele de vot, iar din ele 980 au fost declarate și valabile.

Foto: cotidianul.md

Totodată, publicația a scris că în satul Batîr, în secția de votare nr. 21 din circumscripția nr. 40, au dispărut 106 voturi ale candidatului socialist Piotr Pușcari. Mai exact, pentru Piotr Pușcari au votat 106 locuitori ai satului Batîr, însă în procesul verbal de totalizare a rezultatelor votului în această localitate sunt trecute 0 voturi.

Foto: cotidianul.md

Potrivit datelor CEC, Dumitru Diacov a obținut voturile a 6634 de alegători din această circumscripție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram