/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Compania bulgară a cumpărat azi pachetul de acțiuni al Moldindconbank. Tranzacția va mai dura patru zile

missing
18 martie 2019, ora 11:31

Compania bulgară „Doverie-Invest” S.A. a cumpărat azi, în cadrul licitației cu strigare desfășurate pe piața reglementată a Bursei de Valori, pachetul unic de acțiuni al băncii Moldindconbank.

Pachetul, expus la vânzare de Agenția Proprietății Publice (APP), conține 3 173 751 de acțiuni și are o valoare totală de 764 048 815,74 de lei.

„Conform regulilor pieței reglementate privind organizarea și efectuarea tranzacțiilor cu pachetele unice de valori mobiliare pe piața reglementată a Bursei de Valori, tranzacția dată va fi finalizată la data de 22.03.2019”, precizează APP într-un comunicat.

La mijlocul lunii februarie, Agenția Proprietății Publice, în numele Guvernului Republicii Moldova, a cumpărat pachetul de 63,89% de acțiuni ale Moldindconbank.

Anterior, autoritățile anunțau că investitorul care va cumpăra pachetul de acțiuni este compania Doverie-Invest SA din Bulgaria. Agenția Proprietăți Publice a a semnat, tot la mijlocul lunii februarie, antecontractul cu acest investitor, privind la cumpărarea acțiunilor nou-emise de Moldindconbank.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram