/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Intoxicația de la Tohatin: Copiii au fost externați și de azi Gimnaziul și-a reluat activitatea

missing
18 martie 2019, ora 09:42

Gimnaziul din localitatea Tohatin, municipiul Chișinău, și-a reluat activitatea astăzi, după ce acum aproximativ două săptămâni aici a avut loc o intoxicație în masă. Potrivit șefei Direcției generale educație tineret și sport, Rodica Guțu, toți elevii care s-au îmbolnăvit au fost deja externați.

De asemenea, Guțu spune că Centrul de Sănătate Publică a stabilit că apa folosită de lucrătorii cantinei școlii poate fi folosită pentru prepararea bucatelor.

În același timp, conducerea instituției va aproba un plan de recuperare a orelor care au fost pierdute de elevi, în timpul în care instituția nu a activat.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), cauza intoxicației celor 12 copii de la Tohatin ar fi infecția cu norovirusuri, un grup de virusuri foarte contagioși care cauzează vome și diaree.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram