/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Într-o săptămână se fac 30 de zile de la alegeri. Igor Dodon: „Probabil, deja săptămâna curentă, voi semna decretul”

missing
18 martie 2019, ora 11:18

Într-o săptămână se fac 30 de zile de la alegerile parlamentare, termen în care, potrivit Constituției Republicii Moldova, șeful statului trebuie să convoace prima ședință a Parlamentului nou-ales. Astăzi, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, președintele țării Igor Dodon a spus că „probabil, deja săptămâna curentă, voi semna Decretul cu privire la convocarea primei ședințe a noului Parlament”.

Potrivit unui comunicat al Președinției, președintele și ambasadorul SUA au discutat despre evoluția situației politice din Republica Moldova, după ce Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor parlamentare și despre posibilele scenarii de creare a majorității parlamentare legitime și a formării ulterioare a Guvernului.

Alegerile Parlamentare din acest an au avut loc pe 24 februarie. În urma numărării voturilor, PSRM s-a ales cu 35 de mandate de deputat; PDM, cu 30 de mandate; ACUM, cu 26 de mandate; PP ȘOR, cu șapte mandate și alte trei mandate le-au revenit candidaților independenți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram