/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Un grup de deputați de la ACUM au mers la Gheorghe Petic în penitenciar, dar nu li s-a permis o întrevedere cu deținutul

18 martie 2019, ora 12:54

Un grup de deputați din blocul ACUM au mers azi să-l viziteze la Gherghe Petic în Penitenciarul de la Rezina, dar acestora nu li s-a permis o întrevedere cu deținutul, fost candidat electoral pe lista blocului ACUM, din motiv că, potrivit reprezentanților închisorii, astăzi este zi sanitară. 

Potrivit lui Chiril Moțpan, deputat de la ACUM, cu trei zile în urmă, acesta a contactat un angajat al închisorii și a anunțat despre faptul că o delegație va veni să-l viziteze pe Petic.

Reprezentanții blocului ACUM fac referire la prevederile Codului de executare și spun că, în virtutea funcției pe care o dețin, aceștia au dreptul să viziteze un deținut fără permisiune specială. Ei spun că se îngrijorează de faptul că Petic ar putea fi tratat necorespunzător în detenție.

Ulterior, deputaților le s-a permis să-i expedieze un colet lui Gheorghe Petic.

Reprezentanții Autorității Naționale a Penitenciarelor afirmă că vor veni cu un comentariu la acest subiect în scurt timp.

Gheorghe Petic, care se află în arest preventiv, fiind suspectat de viol, a candidat la alegeri pe lista circumscripției naționale a blocului ACUM, figurând pe poziția nr. 33. Petic se declară nevinovat și susține că dosarul său este unul politic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram