/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Ședința de azi în dosarul lui Dorin Chirtoacă, privind traficul de influență, a fost amânată

19 martie 2019, ora 13:13

Ședința de judecată de astăzi, în dosarul privind traficul de influență, intentat pe numele fostului primar de Chișinău Dorin Chirtoacă, a fost amânată. Motivul este că doi avocați ai apărării au lipsit.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, unul dintre avocați este plecat peste hotare, iar altul nu a venit din motiv că participă la o altă ședință, or, anterior, judecătorul Alexandru Negru, care instrumentează dosarul lui Chirtoacă, anunțase că în această zi va a avea un seminar.

La rândul său, procurorul Dumitru Robu a declara că partea apărării încearcă să tergiverseze examinarea dosarului și s-a adresat judecătorului să atenționeze avocații.

„Abordarea procurorului este fățarnică, ca și toată chestiunea care a început de prin 2015 și până în prezent”, a replicat Dorin Chirtoacă.

La rândul său, judecătorul a spus că ședința de azi a fost coordonată cu toți participanții la proces cu mult timp în urmă și că avocații „acționează cu rea-intenție”. Judecătorul Negru a avertizat ulterior apărătorii și a spus că aceștia ar putea fi sancționați, dacă asemenea situații se vor repeta.

Următoarea ședință de judecată în acest dosar va avea loc peste o săptămână.

Dorin Chirtoacă a fost reținut în vara anului 2017 fiind suspectat de trafic de influență în dosarul parcărilor cu plată. Deși de la reținere a trecut peste un an și jumătate, cauza se află în prima instanță. Pe numele lui Chirtoacă a mai fost pornit un dosar penal în care acesta este acuzat de prejudicierea bugetului municipal cu peste 60 de milioane de lei. În ambele cazuri el se declară nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram