Kassym-Zhomart Tokayev va fi, începând cu ziua de astăzi, președinte interimar al Kazahstanului, după ce ieri, Nursultan Nazarbayev și-a anunțat demisia, transmite Ria.ru.

Astăzi, Tokayev a depus jurământul, potrivit sursei citate.

„Jur sărbătoresc să slujesc cu credință poporului Kazahstanului, să urmez cu strictețe Constituția și legile Republicii Kazahstan, să garanteze drepturile și libertățile cetățenilor, să îndeplinească în mod conștiincios îndatoririle înalte ale președintelui Republicii Kazahstan, care mi-au fost încredințate“, a spus Tokayev.

Kassym-Zhomart Tokayev a fost președinte al Senatului din Kazahstan. Acesta a fost înaintat la funcția de președinte al țării de Nursultan Nazarbayev și se va afla un fruntea statului cel puțin un an, până când vor fi organizate alegeri noi, planificate în anul 2020.

Ieri, Nursultan Nazarbayev a anunțat că pleacă din funcția de șef de stat. Acesta a fost primul președinte al Kazahstanului și s-a aflat în funcție circa 30 de ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!