/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Kazahstan are un președinte interimar, după ce Nazarbayev a demisionat. Când vor avea loc următoarele alegeri

20 martie 2019, ora 11:11

Kassym-Zhomart Tokayev va fi, începând cu ziua de astăzi, președinte interimar al Kazahstanului, după ce ieri, Nursultan Nazarbayev și-a anunțat demisia, transmite Ria.ru.

Astăzi, Tokayev a depus jurământul, potrivit sursei citate.

„Jur sărbătoresc să slujesc cu credință poporului Kazahstanului, să urmez cu strictețe Constituția și legile Republicii Kazahstan, să garanteze drepturile și libertățile cetățenilor, să îndeplinească în mod conștiincios îndatoririle înalte ale președintelui Republicii Kazahstan, care mi-au fost încredințate“, a spus Tokayev.

Kassym-Zhomart Tokayev a fost președinte al Senatului din Kazahstan. Acesta a fost înaintat la funcția de președinte al țării de Nursultan Nazarbayev și se va afla un fruntea statului cel puțin un an, până când vor fi organizate alegeri noi, planificate în anul 2020.

Ieri, Nursultan Nazarbayev a anunțat că pleacă din funcția de șef de stat. Acesta a fost primul președinte al Kazahstanului și s-a aflat în funcție circa 30 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram