Primăria orașului Lisabona va oferi suport Primăriei Chișinău la dezvoltarea rețelei de transport public, a infrastructurii pentru pietoni și a pistelor pentru bicicliști. Subiectul a fost discutat de primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, cu primarul Lisabonei, Fernando Medina.

„Șeful Administrației orașului Lisabona s-a oferit să sprijine Primăria Chișinău în implementarea acestui proiect, prin expertiză și schimb de experiență pentru specialiștii de la Direcția Transport Public și Căi de Comunicație și, respectiv, de la Direcția Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare”, informează serviciul de presă al Primăriei Chișinău.

În acest context, potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, Ruslan Codreanu a discutat cu Fernando Medina despre achiziționarea noului lot de autobuze, astfel fiind reînnoit cu 30% parcul auto al Chișinăului.

Foto: Chisinau.md

De asemenea, cei doi primari de capitale au stabilit să colaboreze, îndeosebi în ceea ce privește proiectele de tranziție la energia regenerabilă și promovarea transportului ecologic. Astfel, Fernando Medina l-a informat pe primarul interimar despre programul de mobilitate al orașului Lisabona și despre facilitățile oferite cetățenilor pentru utilizarea transportului electric: benzi dedicate și sistem de închiriere a mașinilor electrice.

Totodată, Ruslan Codreanu a menționat că Lisabona este un oraș-model privind oferirea serviciilor sociale pentru familiile aflate în situații de risc. În acest sens, edilii au stabilit că vor crea mai multe platforme de dialog cu scopul ca orașul Chișinău să preia bunele practici din Lisabona în ceea ce privește măsurile de protecție a copiilor aflați în situații de risc și îmbunătățirea serviciilor oferite de centrele de plasament pentru copiii străzii.

Ruslan Codreanu l-a invitat pe Fernando Medina într-o vizită oficială la Chișinău.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!