Oamenii legii au utilizat gaze lacrimogene în adresa oamenilor veniți să-l susțină pe Gheorghe Petic în fața judecătoriei Orhei. În context, IGP a venit cu unele precizări unde spune că polițiștii au creat un cordon pentru ca mașina în care se afla Petic să poată să ieși de pe teritoriul instanței. Astfel, potrivit poliției, în timpul formării cordonului, un angajat al Inspectoratului Național de Patrulare a fost bruscat.

„Un angajat al INP a fost bruscat, inclusiv fizic, de unul dintre protestatari, amenințat cu răfuială fizică de către un bărbat din mulțime, astfel, polițistul a aplicat mijloacele speciale, și anume gaze lacrimogene, pentru a opune rezistență agresiunilor și pentru a permite deplasarea transportului în deplina siguranță”, se spune într-un comunicat al IGP.

Tot acolo se spune că legalitatea acțiunilor polițistului urmează a fi examinată de procuratura din Orhei. De asemenea, INP va analiza imaginile video de la acest incident, din perspectiva posibilelor încălcări ale legii, dar și din perspectiva analizării modului de acțiune a angajaților sai.

În context, poliția solicită celor care organizează astfel de proteste să respecte prevederile legale și să nu mai recurgă la provocări, agresiuni sau încercări de a împiedica activitatea polițiștilor. Orice fel de abatere de la normele legale atrage răspunderea directă în fata legii a organizatorilor manifestațiilor publice și a celor care au comis ilegalitățile, iar forțele de ordine vor aplica legea pentru a menține ordinea publică, atunci când aceasta este perturbată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!