/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Un angajat al INP a fost bruscat”. Cum explică poliția utilizarea gazelor lacrimogene în fața judecătoriei Orhei

missing
20 martie 2019, ora 16:43

„Un angajat al INP a fost bruscat, inclusiv fizic, de unul dintre protestatari, amenințat cu răfuială fizică de către un bărbat din mulțime, astfel, polițistul a aplicat mijloacele speciale, și anume gaze lacrimogene, pentru a opune rezistență agresiunilor și pentru a permite deplasarea transportului în deplina siguranță”, se spune într-un comunicat al IGP.

Tot acolo se spune că legalitatea acțiunilor polițistului urmează a fi examinată de procuratura din Orhei. De asemenea, INP va analiza imaginile video de la acest incident, din perspectiva posibilelor încălcări ale legii, dar și din perspectiva analizării modului de acțiune a angajaților sai.

În context, poliția solicită celor care organizează astfel de proteste să respecte prevederile legale și să nu mai recurgă la provocări, agresiuni sau încercări de a împiedica activitatea polițiștilor. Orice fel de abatere de la normele legale atrage răspunderea directă în fata legii a organizatorilor manifestațiilor publice și a celor care au comis ilegalitățile, iar forțele de ordine vor aplica legea pentru a menține ordinea publică, atunci când aceasta este perturbată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram