/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Părinții, îndemnați să ceară de la directorii de grădinițe să publice informații despre produsele de igienă pe care le primesc

missing
20 martie 2019, ora 19:06

Părinții ai căror copii frecventează școlile și grădinițele din Chișinău sunt îndemnați să ceară de la directorii acestor instituții să publice pe panouri informații despre produsele de igienă pe care aceștia de le primesc de la direcții. Apelul din partea autorităților municipale, în contextul în care acestea primesc sesizări că în unele instituții preșcolare continuă să se ceară bani de la părinți pentru hârtie igienică, săpun lichid sau alte produse de igienă. 

„Am solicitat directorilor ca să fie afișate în toate grupele produsele igienice care sunt eliberate lunar, pentru fiecare grupă în parte. Astfel, solicităm părinților să monitorizeze această situație și să solicite ca acolo unde nu s-au pus încă aceste informații, să fie plasate pe panourile informaționale ale fiecărei grupe. Astfel încât, împreună cu părinții, să putem monitoriza produsele de igienă care sunt aduse în instituțiile de educație timpurie”, spune Andrei Pavaloi, șeful Direcției educație din sectorul Rîșcani.

La începutul acestei luni, primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu, a cerut ca managerii instituțiilor de învățământ și ai celor preșcolare, până pe 1 mai 2019, să facă inventarierea tuturor bunurilor din instituții și să le treacă la evidența contabilă: mese, scaune, frigidere, magnetofoane, table etc. Toată informația va trebui să fie plasată pe panoul informativ al instituției.

De asemenea, până pe 1 aprilie 2019, directorii trebuie să facă publică informația cu privire la banii care au fost alocați din bugetul municipal pentru 2019 și ce necesități suplimentare mai au instituțiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram