/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Sergiu Cebotari, care a fost condamnat astăzi la opt ani de închisoare, nu se află în țară. Năstase afirmă că acesta va cere azil politic

20 martie 2019, ora 15:16

Sergiu Cebotari, ex-angajatul întreprinderii de stat Poșta Moldovei, care a fost condamnat astăzi la opt ani de închisoare, nu se află în țară, potrivit lui Andrei Năstase, copreședintele blocului electoral ACUM.

Năstase spune că anume el l-a sfătuit pe Cebotari să părăsească țara înainte de a i se pronunța sentința și afirmă că acesta ar putea cere azil politic în afara țării.

„Îi mulțumesc că a ascultat și azi nu se află în țară. Voi face toate demersurile ca acest om să obțină azil politic pentru că el este un persecutat politic, așa cum Gheorghe Petic este un deținut politic. Vom face tot ce e posibil ca acești oameni să fie eliberați de justiția lumii civilizate”, a spus Andrei Năstase.

Sergiu Cebotari a dezvăluit acum câțiva ani o schemă de contrabandă cu anabolizante, în care ar fi implicate persoane cu funcții de răspundere. În 2016, el a fost reținut, fiind acuzat de faptul că ar fi fi impus mai multe persoane să muncească forțat și pentru delapidare de bani în proporții mari.

Cebotari urma să fie arestat în sala de judecată. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în instanța de apel.

Vezi și:

După ce Petic și Cebotari au fost condamnați, blocul ACUM îndeamnă cetățenii să iasă la protest în fața Parlamentului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram