/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Topul celor mai transparente întreprinderi de stat din Moldova. Care sunt primele în clasament

21 martie 2019, ora 14:48

Clasamentul transparenței întreprinderilor cu capital public din Republica Moldova a fost prezentat pe 20 martie, în cadrul unei conferințe publice. Pentru calcularea clasamentului de transparență din 2018 a fost monitorizată activitatea a 68 de întreprinderi de stat, municipale și societăți comerciale cu capital integral sau majoritar de stat sau municipale din Republica Moldova în anul 2017, cu active mai mare de un milion de lei.

Întreprinderile de stat au fost evaluate în baza a șase criterii de transparență: indicatorii economici, transparența și accesul la informație, achizițiile publice și proprietatea, resursele umane, etica și conflictul de interese, granturi și caritate. Punctajul maxim pentru o întreprindere constituie 100 de puncte.

De asemenea, pentru comparație, au fost monitorizate 16 întreprinderi similare din România, Rusia, Slovacia, Suedia, Irlanda de Nord, Marea Britanie, precum și patru societăți comerciale private din Republica Moldova. Întreprinderile din străinătate au obținut un punctaj mediu de 58,9% – de trei ori mai mult ca întreprinderile cu capital public din Republica Moldova.

Clasamentul transparenței întreprinderilor cu capital public din Republica Moldova îl puteți vedea mai jos.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram