/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

TREI fracțiuni au fost create în Parlament! Ce va face blocul ACUM

missing
21 martie 2019, ora 13:53

La prima ședință a noului Parlament au fost create trei fracțiuni: fracțiunea PSRM, al cărei președinte va fi Zinaida Greceanîi; fracțiunea PDM, al cărei președinte va fi Pavel Filip, și fracțiunea PP ȘOR, al cărei președinte va fi Ilan Șor.

Cei din blocul ACUM nu au format deocamdată o fracțiune parlamentară, dar Andrei Năstase, copreședintele blocului a spus că deputații aleși pe listele ACUM vor române uniți.

Conform Regulamentului de funcționare a Parlamentului, fracțiunile parlamentare se creează în decurs de maxim zece zile de la prima ședință a noului Legislativ.

O fracțiune poate fi formată din minim cinci deputați. Aceasta are un președinte și reprezentanți în Biroul permanent al Parlamentului și în comisiile parlamentare. Numărul reprezentanților este proporțional numărului deputaților dintr-o anumită fracțiune.

Vezi și:

/INFOGRAFIC/ Prima ședință a noului Legislativ: Cum se constituie fracțiunile parlamentare

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram