ORA, 14:40 Președintele fracțiunii PDM, Pavel Filip, face declarații de presă.

ORA, 13:58 Deputații din blocul ACUM fac declarații de presă.

ORA, 13:50 Ședința de azi a noului Parlament s-a încheiat, din motiv că nu a fost creată o majoritate parlamentară. Ziua și ora când va continua ședința va fi anunțată ulterior.

ORA, 13:40 Au fost create trei fracțiuni: fracțiunea PSRM, al cărei președinte va fi Zinaida Greceanîi; fracțiunea PDM, al cărei președinte va fi Pavel Filip, și fracțiunea PP ȘOR, al cărei președinte va fi Ilan Șor. Cei din blocul ACUM nu au format deocamdată o fracțiune parlamentară, dar Andrei Năstase, copreședintele blocului a spus că deputații aleși pe listele ACUM vor române uniți.

ORA, 13:30 Igor Dodon: „Intenționez să vă invit pe fiecare în parte. În calitate de președinte voi accepta orice majoritate, orice Guvern, nu voi aproba numai o majoritate alcătuită din transfugi. Decât o guvernare a transfugilor, mai bine să ne judece încă o dată cetățenii la alegeri anticipate”.

ORA, 13:22 Eduard Smirnov: „Din acest moment, Parlamentul Republicii Moldova de Legislatura a X-a se consideră legal constituit”.

ORA, 13:15 Mihai Poalelungi, președintele CCM: „În circumscripția națională nu au fost comise încălcări de natură să influențeze rezultatele alegerilor”. De asemenea, acesta a spus că transportul în sine al alegătorilor nu este o încălcare în sine a legislației electorale, cu excepțiile cazurilor când asupra alegătorilor se fac presiuni și că probele prezentate nu demonstrează că pretinsele pomeni electorale au influențat rezultatele.

ORA, 13:07 Ședința de constituire a Parlamentului se declară deschisă. În sala este prezent Igor Dodon, președintele țării și Mihai Poalelungi, președintele Curții Constituționale (CCM).

ORA, 13:03 La ședință participă 97 de deputați din cei 101 aleși. Ședința este prezidată de Eduard Smirnov, decanul de vârstă al Parlamentului, deputat din partea PSRM.

Foto: Eduard Smirnov

ORA 13:00 Urmăriți în direct ședința de constituire a noului Parlament al Republicii Moldova.

Vezi și:

/FOTO. VIDEO/ Listele cu prezența deputaților din Parlament ar fi dispărut

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!