/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Prima ședință s-a termina cu ...pauză. Deputații nu au reușit să creeze o majoritate parlamentară. Blocul ACUM nu a anunțat despre formarea fracțiunii

21 martie 2019, ora 19:43

Prima ședință a Parlamentului a fost condusă de socialistul Eduard Smirnov, cel mai în vârstă deputat. Acesta l-a invitat la tribună pe președintele Curții Constituționale care a vorbit, printre altele, despre încălcările din timpul procesului de vot, însă nesemnificative.

„În cadrul alegerilor parlamentare pe circumscripția națională… și atribuirea mandatelor”, Mihai Poalelungi, Președinte CC.

Și șeful statului a avut un discurs inaugural, prin care a cerut deputaților să creeze un Guvern legitim.

„Astăzi în Moldova…tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, Igor Dodon, Președintele RM.

Însă, până la alegerea Guvernului este cale lungă și asta pentru că la ședința de astăzi abia de s-au format trei din cele patru fracțiuni. Urmează și alegerea președintelui Parlamentului, dar și a vicepreședinților. Astfel, grupul socialiștilor va fi condus de Zinaida Greceanîi, Partidul Șor de Ilan Șor, iar democrații de Pavel Filip. Blocul ACUM încă nu a decis ce va face, Maia Sandu lipsind de la ședință, pentru că se află la Bruxelles. Ei au la dispoziție 10 zile pentru a crea fracțiunea.

Blocul electoral ACUM….articolul patru aliniatul trei”, Andrei Năstase, copreședintele blocului ACUM.

„Am spus că avem un Parlament….Majoritate parlamentară”, Pavel Filip, Președintele Fracțiunii PDM.

Din cauza lipsei unei majorități parlamentare, președintele ședinței a anunțat o pauză pentru o perioadă nederminată.

Din motiv că nu avem o majoritate parlamentară și nu putem să continuăm lucru, anunț pauză”, Eduard Smirnov, Președintele ședinței.

Astfel, ședința a durat în jur de o oră. În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, în Parlament au ajuns socialiștii, democrații, membrii Partidului Șor și Blocul ACUM DA PAS. Totodată, în legislativ au intrat și trei deputați independenți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram