Stanislav Florea, fostul medic de la Internatul Pshihoneurologic din Bălți, a condamnat la 15 ani de închisoare și arestat în sala de judecată pentru că s-a pus în executare decizia. Anunțul a fost făcut de avocatul Doina Ioana Străisteanu.

„Curtea de apel Bălți a modificat sentința Judecătoriei Balti și la recunoscut vinovat pentru toate episoadele Incriminate pe ART 171 alin(2) lit a), 171 alin(3) lit a), 172 alin(2) lit a), 171 lit b) Cod penal. Victimele – pacientele din Internat au primit despăgubiri morale între 50 mii și 70 mii lei”, a scris Străisteanu.

La 25 octombrie 2016, judecătorii au pronunţat o primă sentinţă în dosarul violurilor de la Internatul Psihoneurologic din Bălţi. Astfel, inculpatul Stanislav Florea, medic de profesie, a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis, iar victimelor nu le-a fost acordat niciun leu sub formă de despăgubiri pentru suferinţa fizică şi morală. Sentinţa era cu drept de atac la instanţa ierarhic superioară, lucru pe care fostul medic l-a și făcut. Magistrații au hotărât că Stanislav Florea va fi arestat abia după ce va fi emisă decizia definitivă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!