/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Tokyo a prezentat torţa olimpică, inspirată de floarea de cireş. A fost realizată din aluminiu reciclat

missing
22 martie 2019, ora 10:51

În partea superioară torța are forma unei flori de cireș, cu cinci petale, simbolizând cele cinci cercuri olimpice. Aceasta măsoară 71 de centimetri lungime și are o greutate de 1,2 kilograme. Torța a fost realizată din aluminiu reciclat, provenit în mare parte de la locuințele temporare construite pentru persoanele afectate de seismul urmat de tsunami, care a devastat estul Japoniei în anul 2011.

Design-ul torței evocă de asemenea sloganul oficial ales pentru ștafeta – Hope Lights Our Way (Speranța ne luminează drumul).

Design-ul torței și traseul acesteia prin Japonia până la ceremonia de deschidere au fost concepute în ideea întăririi mesajului de speranța pentru regiunile cele mai afectate de catastrofa din 2011.

De asemenea, a fost lansată emblema Ștafetei Torței Flăcării Tokyo 2020 care prezintă atât emblema Tokyo 2020, cât și o imagine stilizată care încorporează trei forme rectangulare de culoare roșie, în tonuri gradate, aranjate astfel încât să ilustreze flăcările dinamice ale unei torțe.

Flacăra va fi aprinsă anul viitor pe data 12 martie, în Grecia, conform tradiției, iar pe 20 martie va sosi în Japonia, în orașul Matsushima, unul dintre cele mai afectate de tsunamiul din 2011, unde va fi expusă până pe 21 martie. Ștafeta Torței va străbate apoi toată Japonia timp de 121 de zile – perioada care de obicei coincide cu înflorirea cireșilor în această țară – și va ajunge pe Stadionul Olimpic din Tokyo, pe 24 iulie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram