/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Festivalul Holi aduce culoare. Cei care iau parte la festivități se acoperă reciproc în gulal, o pulbere fină care are culori diferite

missing
22 martie 2019, ora 18:51

În această săptămână, oamenii din întreaga lume sărbătoresc festivalul hindus „Holi”, cunoscut și ca „Festivalul Culorilor”. În noaptea dinaintea lui Holi, focurile sunt aprinse pentru a arăta victoria binelui asupra răului. Mii de oamenii s-au împroșcat cu culoare și au sărbătorit sosirea primăverii și celebrat dragostea.

„Este un festival de suflet, cu oameni care respectă tradițiile. Astfel, transmitem emoții frumoase și celorlalte generații”.

„Am ales să sărbătorim nunta în această zi, pentru că este o zi binecuvântată”.

„Nu am văzut vreodată așa ceva. Avem un festival Holi de dimensiuni mic în America, dar nu se compară cu asta. Este minunat”.

Nu doar în India, ci și în alte țări, oamenii au sărbătorit Festivalul Holi.

„Există o varietate imensă de mâncare, se află exact în apropiere de stație de trenuri și aș vrea mereu să arate așa o stație de tren”.

Festivalul este sărbătorit în întreaga lume, deși majoritatea festivităților se petrec în India și Nepal. Festivalul începe cu Holika Dahan, arderea rituală a pădurilor care au loc în noaptea dinainte. Această tradiție este urmată mai ales în regiuni precum India de Nord, Nepal și India de Sud. În următoarele zile, participanții festivalului se acoperă reciproc cu pulbere fină colorată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram