Președintele Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin, este de părere că Partidul Democrat (PDM) urma să obțină de două ori mai puține mandate de deputat, dacă nu era schimbat sistemul electoral din unul proporțional, în unul mixt. 

„Dacă n-ar fi trecut ei la sistemul uninominal, Partidul Democrat avea să iasă nu cu 30 de mandate, dar cu 12 mandate, pentru că 18 mandate ei le-au luat pe uninominal”, a spus Voronin aseară, la emisiunea „Important” de la TVC 21.

Liderul comuniștilor a spus că același scenariu urma să fie și la Partidul Socialiștilor (PSRM): „Așa aveau să iasă și ăștia care se lăudau că o să iasă cu 50 și mai mult. Îi spuneau lui Putin povești că socialiștii o să câștige alegerile și o să aibă majoritate și o să facă aici, nu știu ce o să facă Dodon; dacă pe dânsul în genere nu-l duce capul să facă nimic, el îi promitea lui Putin povești”, a mai spus Voronin.

Președintele PCRM a mai spus că, în opinia sa, alegerile anticipate nu vor schimba cu mult lucrurile: „Dacă tot cu banda asta de la Comisia Electorală Centrală… Trebuie să vină să organizeze alegerile o comisie internațională, cu aceștia nu poți să faci nimic, numai o revoluție, o răscoală”, a declarat liderul comuniștilor în emisiune.

PCRM nu a acces în noul Legislativ în urma alegerilor din acest an. Partidul a obținut un rezultat de doar 3,75%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!