/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

BREXIT: Petiţia pentru ca Marea Britanie să rămână în UE depăşeşte patru milioane de semnături

missing
23 martie 2019, ora 16:26

O petiţie pentru revocarea Articolului 50 şi pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană a depăşit patru milioane de semnături în mai puţin de trei zile.

Petiţia a fost postată pe site-ul Parlamentului britanic. „Guvernul a susţinut în mod repetat că ieşirea din Uniunea Europeană este voinţa poprului. Trebuie să oprim această idee dovedind nivelul ridicat de susţinere pentru rămânerea în UE. Un vot oficial s-ar putea să nu aibă loc, deci votaţi acum”, au postat iniţiatorii petiţiei, citație de Mediafax.

Petiţiile care sunt semnate de mai mult de 100.000 de persoane sunt automat luate în considerare pentru a fi dezbătute de parlamentari. Petiţia a fost postată miercuri şi a strâns 100.000 de semnături în primele două ore. Iniţiativa a avut un asemenea succes încât pagina de petiţii a site-ului Parlamentului de la Londra nu a fost funcţională pentru câteva ore joi.

Rezultatul vine în ziua în care sute de mii de oameni urmează să mărşăluiască prin Londra cerând un vot al poporului, potrivit Daily Mirror.

Organizatorii se aşteaptă astăzi la o participare imensă, protestatarii urmând să descindă în Piaţa Parlamentului, iar alegătorii cerând să aibă un ultim cuvânt în ceea ce prinveşte Brexitul.

În luna octombrie a anului trecut, 700 000 de persoane s-au alăturat unei demonstraţii uriaşe în capitală.

Rezultatul referendumului din 2016 privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost de 17.410.742, reprezentând 51,9 % din voturi, faţă de 16.141.241, însemnând 48,1 % din voturi, care au votat împotrivă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram