/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Ultima oră! Două avioane ruseşti cu 100 de militari la bord au aterizat pe un aeroport din Venezuela

missing
24 martie 2019, ora 20:50

Două avioane ale forţelor aeriene ruseşti în care se aflau un oficial rus din domeniul apărării şi aproximativ 100 de soldaţi au aterizat pe aeroportul principal din Venezuela, potrivit unui jurnalist local, pe fondul întăririi relaţiilor dintre Caracas şi Moscova, scrie Mediafax.

Un site web de monitorizare a zborurilor a arătat două avioane care au plecat vineri de pe un aeroport militar rus şi un alt avion a părăsit Caracas duminică.

Raportul vine la trei luni după ce cele două naţiuni au organizat exerciţii militare comune pe teritoriul venezuelean pe care preşedintele Nicolas Maduro le-a numit un semn de întărire a relaţiilor, dar pe care Washingtonul le-a criticat drept o intervenţie rusească în regiune.

Reporterul Javier Mayorca a scris pe Twitter, sâmbătă, că în primul avion se afla Vasily Tonkoshkurov, şeful personalului forţelor terestre, adăugând că al doilea a fost un avion de marfă care transportă 35 de tone de material.

Un avion de pasageri Ilyushin IL-62 şi un avion militar de marfă Antonov AN-124 au plecat vineri de pe aeroportul militar rus Chkalovsky cu destinaţia Caracas, oprindu-se din drum în Siria, potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor Flightradar24.

Avionul de marfă a părăsit Caracas duminică după-amiază, potrivit Adsbexchange, un alt site de urmărire a zborurilor.

Un martor a declarat că a văzut duminică ceea ce părea a fi un avion de pasageri pe aeroportul Maiquetia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram