În luna februarie a acestui an, cetățenii Republicii Moldova au primit transferuri bănești din străinătate în sumă totală de circa 89 de milioane de dolari, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM). 

Cei mai mulți bani transferați au fost în euro – 55,4%; apoi, în dolari – 41,4% și în ruble rusești – 3,2%.

Suma transferurilor prezentată de BNM este netă (după scăderea taxelor) și reprezintă banii primiți doar de persoane fizice. Acestea includ doar informațiile primite de la băncile din Republica Moldova, fără cele din regiunea transnistreană.

Suma banilor primiți este în creștere cu trei milioane de dolari, comparativ cu luna trecută – ianuarie 2019, lună în care moldovenii au primit în total 85 de milioane de dolari.

În total, pe parcursul anului trecut, moldovenii au primit din străinătate transferuri bănești în sumă de circa 1,2 miliarde de dolari, potrivit datelor BNM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!