Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că invită oficial formațiunile PSRM, PDM și ACUM la discuții cu privire la crearea unei majorități parlamentare.

Astfel, președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, este invitată mâine, la ora 14:00; președintele PDM, Vlad Plahotniuc, la 15:00, iar copreședinții ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, la 16:00. Discuțiile vor avea loc la Reședința de Stat.

„După cum cunoașteți, avem un blocaj politic post-electoral. Partidele care au trecut în Parlament nu doresc să discute între ele. S-a creat o situație de vid politic. O astfel de situație nu poate să existe mult timp. Conform Constituției, dacă timp de trei luni în Parlament nu se aprobă legi, atunci președintele poate dizolva Parlamentul. Dar eu cred că noi nu putem să ne permitem să așteptăm trei luni de zile,  cred că trebuie să avem o discuție serioasă cu partidele care pot crea majoritate parlamentară”, a declarat Igor Dodon într-un briefing de presă.

Șeful statului a spus că, în cazul în care conducerile celor trei partide vor declara că nu pot să facă o majoritate, atunci președintele va anunța alegeri anticipate.

Zinaida Greceanîi, Vlad Plahotniuc, Maia Sandu și Andrei Năstase nu au răspuns deocamdată la telefon pentru a ne spune dacă vor merge mâine la discuții cu președintele sau nu.

Prima ședință a noului Parlament a avut loc pe 21 martie 2019. Aceasta a fost însă întreruptă pentru o perioadă nedeterminată, din motiv că partidele care au acces în Legislativ nu au creat o majoritate parlamentară.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!