Consiliul Superior al Procurorilor vrea să-și cumpere mașini de aproape un milion de lei. Dorințele nu se opresc aici, de alte 250 de mii de lei intenționează să cumpere covoare. Conform planului de achiziții, pentru toate cumpărăturile planificate de Consiliu, vor fi cheltuite peste două milioane de lei până la sfârșitul anului.

Cei mai mulți bani, 750 de mii, CSP vrea să-i cheltuie pentru pentru procurarea automobilelor. 250 de mii de lei Consiliul îi va investi în covoare. Totodată, instituția vrea să procure mobilier de aproape 120 de mii de lei și draperii în sumă de aproximativ 42 de mii. Și pentru că educația costă, aproape 200 de mii de lei vor fi oferite pentru cursurile de instruire.

Totodată, deși recent CSP s-a mutat în sediul nou al Procuraturii Generale, în planul de achiziții aceștia au prevăzut aproape 90 de mii de lei pentru achitarea serviciilor de locațiune. Am solicitat un comentariu din partea președintelui consiliului, Angela Matuzoc. Ne-a recomandat să-i trimitem întrebările în scris, iar mâine să revenim pentru o reacție. Anul trecut, Consiliul Superior al Procurorilor a cheltuit aproape trei milioane de lei. CSP este alcătuit din 12 membri și reprezintă organul de autoadministrare al procurorilor. Printre membrii consiliului sunt Procurorul General, procurorul șef din Găgăuzia, președintele CSM și ministrul Justiției.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!