/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Dodon îi invită pe: Greceanîi, Plahotniuc, Sandu și Năstase la o discuție comună. Când sunt așteptați aceștia la Președinție

26 martie 2019, ora 17:06

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a invitat la o discuție comună pe liderii celor trei formațiuni: PSRM, PDM și ACUM, după ce astăzi, șeful statului s-a întâlnit cu fiecare formațiune separat. Astfel, Zinaida Greceanîi, Vlad Plahotniuc, Maia Sandu și Andrei Năstase sunt așteptați la Președinție, pe data de 2 aprilie. 

„Mă bucur că azi toate cele trei forțe politice au dat curs invitației din partea președintelui. Aceasta înseamnă că ei înțeleg că dincolo de lupta politică sunt instituții de stat care trebuie respectate. Au dat dovadă în primul rând de respect pentru Președinție”, a spus președintele.

Șeful statului a spus că, în cadrul discuțiilor, toate cele trei forțe politice au spus că nu-și doresc alegeri anticipate și că-și doresc un dialog.

„La ce formulă se va ajunge, aici ține nu de președintele țării, dar de aceste partide cum vor discuta mai departe. Mai puțin am vorbit despre funcții, funcțiile mai puțin contează acum. Le-am sugerat că ar fi bine să găsească posibilitatea să discute între ei”, a mai spus Igor Dodon.

După ce prima ședință a noului Parlament s-a întrerupt pentru o perioadă nedeterminată, din motiv că nu a fost creată o majoritate parlamentară, Igor Dodon a invitat liderii formațiunilor: PSRM, PDM și ACUM la discuții, la Reședința de Stat. În cazul în care în decurs de trei luni Parlamentul nu adoptă legi și nu este investit un Guvern, președintele are dreptul, conform Constituției, să dizolve Parlamentul și astfel, se organizează alegeri anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram