La câteva zile distanță de la prima ședință a Parlamentului, blocul ACUM anunță că se va diviza în două fracțiuni parlamentare: una a partidului Acțiune și Solidaritate și alta a Partidului Platforma Da. Anunțul a fost făcut acum câteva minute în cadrul unei conferințe de presă. Totuși, aceștia spun că cele două fracțiuni vor forma deja blocul politic ACUM, în cadrul Parlamentului. Acordul de constituire a noului bloc ACUM DA PAS a fost semnat astăzi, 26 martie.

Rugați să comenteze ce a stat la baza divizării blocului în două fracțiuni, Maia Sandu a spus că blocul din start a fost format din două partide și respectiv s-a ales formula actuală, însă nu a precizat care au fost motivele divizării.

În același timp, Năstase a precizat că deputații neafiliați care au candidat la alegerile parlamentare din 24 februarie vor face parte din ambele fracțiuni parlamentare. Însă nu a spus cine și în ce fracțiune se va regăsi.

La prima ședință a noului Parlament din 21 martie au fost create trei fracțiuni: fracțiunea PSRM, al cărei președinte va fi Zinaida Greceanîi; fracțiunea PDM, al cărei președinte va fi Pavel Filip, și fracțiunea PP ȘOR, al cărei președinte va fi Ilan Șor.

Tot astăzi, deputații de la ACUM au anunțat că îl vor propune pe Andrei Năstase la funcția de președinte al Parlamentului, iar pe Maia Sandu, la funcția de premier.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!