Zinaida Greceanîi spune că a reiterat disponibilitatea fracțiunii PSRM de a purta negocieri cu fracțiunile parlamentare în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu șeful statului. În același timp, aceasta a refuzat să spună dacă va accepta propunerea Maiei Sandu la funcția de premier, precizând că „conform tuturor normelor, PSRM ar trebui să propună funcții”.

„Când o să începem negocierile atunci vom discuta orice funcții, nu cred că este rațional să discutăm acum despre funcții. Ar trebui noi să propunem cu funcții, dar nu vom face lucrul acesta până nu vom începe negocierile. Noi vom începe negocierile și vom face cedări sau înțelegeri doar cu partidele care au ajuns la Parlament. În primul rând am spus cui i-am făcut propunerea, așteptăm reacția”, a declarat Greceanîi.

În același timp, Greceanîi a precizat că ușile partidului rămân deschis și au și ei un șir de proiecte de legi, care trebuie să fie votate, „în special ce ține de consolidarea republicii Moldova ca stat și unele inițiative sociale”, dar acestea vor fi discutate doar în cadrul negocierilor cu fracțiunile.

Totodată, lidera PSRM a îndemnat colegii să-și lase ambițiile și să fie responsabili. „Să lase toți ambițiile proprii, politice, funcții. Să începem să discutăm. Nu poți să vorbești despre ceva dacă nu începi discuțiile”, a mai spus Greceanîi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!