/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Vor merge sau nu deputații de la ACUM astăzi, la întrevederea cu Igor Dodon? Cum răspund aceștia

26 martie 2019, ora 13:27

Deputații din blocul politic ACUM evită să spună dacă vor merge astăzi, la ora 16:00, la întrevederea cu președintele Igor Dodon, la care urmează să se discute despre crearea unei eventuale majorități parlamentare.

„Nu a mai rămas mult până la ora 16 și veți afla”, a fost răspunsul Maiei Sandu, copreședinta blocului ACUM, întrebată de jurnaliști, dacă ACUM va da curs invitației șefului statului.

Președintele Igor Dodon a invitat conducerea formațiunilor PSRM, PDM și ACUM la discuții, privind crearea unei majorități în Parlamentul Republicii Moldova. Primii au fost invitați socialiștii, la ora 14:00, apoi democrații, la ora 15 și ulterior, cei de la ACUM, la ora 16. Discuțiile vor avea loc la Reședința de Stat.

Tot astăzi, deputații din blocul ACUM au anunțat că vor crea două fracțiuni parlamentare, care vor rămâne în cadrul blocului politic ACUM. Acordul de constituire a noului bloc a fost semnat astăzi, 26 martie.

În același timp, cei de la ACUM au spus că vor propune candidatura lui Andrei Năstase la funcția de președinte al Parlamentului, iar pe cea a Maiei Sandu, la funcția de prim-ministră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram