/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Igor Dodon afirmă că democraților le-ar fi convenabile alegerile anticipate, „în speranța că îi vor fortifica poziția lui Șor”

missing
27 martie 2019, ora 13:06

Președintele țării Igor Dodon este de părere că pentru Partidul Democrat (PDM) ar fi convenabilă opțiunea alegerilor anticipate, în cazul în care va rămâne actualul sistem electoral mixt. 

„Nu exclud că pentru ei aceasta ar putea fi o opțiune convenabilă, dacă va fi păstrat sistemul electoral actual, în speranța că vor putea să ia de partea lor încă pe cineva de pe eșichierul de stânga în Parlament, să-i fortifice un pic poziția lui Șor și să încerce să creeze singuri o majoritate parlamentară, fără a cumpăra deputați, fără ACUM sau socialiști”, a declarat Igor Dodon aseară, în cadrul emisiunii „Glavniy Vopros” de la NTV Moldova.

„Acesta este o opțiune proastă pentru Republica Moldova, dar timpul va arăta”, a precizat șeful statului.

Totodată, Dodon mai spune că nu vede cum ar putea fi votat un Guvern nou, fără crearea unei majorități parlamentare.

Ieri, reprezentanți ai conducerii Partidului Socialiștilor, a Partidului Democrat și a Blocului ACUM au fost la Reședința de Stat unde au discutat cu Igor Dodon privitor la disponibilitatea de a crea o majoritate parlamentară. Șeful statului i-a invitat pe liderii celor trei formațiuni la o discuție comună, planificată pentru ziua de marți, 2 aprilie.

În cazul în care, în decurs de trei luni de la prima ședință a Parlamentului nu va fi constituită o majoritate parlamentară care să investească un nou Guvern, președintele țării are dreptul, conform Constituției, să dizolve Parlamentul și astfel, se organizează alegeri anticipate.

Vezi și:

Igor Dodon spune de ce nu l-a invitat și pe Ilan Șor la discuții la Reședința de Stat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram