Președintele țării Igor Dodon este de părere că pentru Partidul Democrat (PDM) ar fi convenabilă opțiunea alegerilor anticipate, în cazul în care va rămâne actualul sistem electoral mixt. 

„Nu exclud că pentru ei aceasta ar putea fi o opțiune convenabilă, dacă va fi păstrat sistemul electoral actual, în speranța că vor putea să ia de partea lor încă pe cineva de pe eșichierul de stânga în Parlament, să-i fortifice un pic poziția lui Șor și să încerce să creeze singuri o majoritate parlamentară, fără a cumpăra deputați, fără ACUM sau socialiști”, a declarat Igor Dodon aseară, în cadrul emisiunii „Glavniy Vopros” de la NTV Moldova.

„Acesta este o opțiune proastă pentru Republica Moldova, dar timpul va arăta”, a precizat șeful statului.

Totodată, Dodon mai spune că nu vede cum ar putea fi votat un Guvern nou, fără crearea unei majorități parlamentare.

Ieri, reprezentanți ai conducerii Partidului Socialiștilor, a Partidului Democrat și a Blocului ACUM au fost la Reședința de Stat unde au discutat cu Igor Dodon privitor la disponibilitatea de a crea o majoritate parlamentară. Șeful statului i-a invitat pe liderii celor trei formațiuni la o discuție comună, planificată pentru ziua de marți, 2 aprilie.

În cazul în care, în decurs de trei luni de la prima ședință a Parlamentului nu va fi constituită o majoritate parlamentară care să investească un nou Guvern, președintele țării are dreptul, conform Constituției, să dizolve Parlamentul și astfel, se organizează alegeri anticipate.

Vezi și:

Igor Dodon spune de ce nu l-a invitat și pe Ilan Șor la discuții la Reședința de Stat

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!