/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/INFOGRAFIC/ Chișinău sau București? Diferența dintre prețurile la cazare, transport, produse și salarii în cele două capitale

missing
27 martie 2019, ora 12:23

În Chișinău este mai ieftin decât în București să bei un capuccino, o cola sau o bere; e mai ieftină și chiria locuințelor, dar plățile pentru serviciile comunale sunt mai mari. Cel puțin așa arată datele din luna martie 2019, de pe pagina web Numbeo.com, unde pot fi comparate prețurile la chirie, transport sau produse, în diverse orașe ale lumii. 

Astfel, potrivit acestui site, chiria lunară în București a unui apartament cu o odaie este aproape de două ori mai scumpă decât în Chișinău; prețurile în București pornesc de la cinci mii de lei, comparativ cu aproximativ trei mii de lei, în Chișinău.

Și la procurarea unei locuințe în București va trebui să achitați practic dublu decât în Chișinău, prețul pentru un metru pătrat fiind de minim 20 de mii de lei, comparativ cu circa 10 mii de lei, în Chișinău.

Totuși, întreținerea lunară a unui apartament cu o suprafață de circa 85 m2 (achitarea serviciilor comunale) este cu aproape 500 de lei mai ieftină în București, decât în Chișinău.

Mai mari în București sunt nu doar prețurile, dar și salariile. Potrivit sursei menționate, în medie, un bucureștean primește un salariu de aproape două ori mai mare decât un chișinăuian. Mai multe detalii aflați din infograficul de mai jos (prețurile sunt indicate în lei moldovenești).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram