/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Un oraș din Japonia va dărui Republicii Moldova o sută de pomi de sakura. Unde vor fi plantați aceștia

missing
27 martie 2019, ora 11:21

Orașul japonez Tomi va dărui Republicii Moldova o sută de pomi de sakura. Pomii de cireș vor fi dăruiți în contextul organizării în Japonia a Jocurilor Olimpice și Paralimpice din vara anului 2020. 

Potrivit ministrului în exercițiu al Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi, pomii vor fi plantați în primăvara anului viitor, cu o sută de zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

Din spusele lui Tudor Ulianovschi, pomii vor fi sădiți în timpul vizitei în Republica Moldova a primarului de Tomi, Toshio Hanaoka.

Sakura va fi plantată la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Comitetul Național Olimpic și Sportiv, Fundația pentru relații moldo-japoneze (Scuarul Universității de Stat din Moldova), Centrul moldo-nipon pentru perfecționare a cadrelor și Primăria municipiului Cahul.

Recent, organizatorii Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 au prezentat torța care va purta flacăra olimpică. În partea superioară torța are forma unei flori de cireș, cu cinci petale, simbolizând cele cinci cercuri olimpice. Aceasta măsoară 71 de centimetri lungime și are o greutate de 1,2 kilograme.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram