/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Un tânăr din Moldova și-a ascuns în chiloți un buletin de identitate fals și a încercat să treacă așa frontiera

missing
27 martie 2019, ora 15:11

Un moldovean de 33 de ani, a încercat să treacă frontiera cu un buletin de identitate bulgar, care ar fi fost fals, ascunzându-l în chiloți. Polițiștii de frontieră au depistat actul fals în după amiaza zilei de ieri, la punctul de trecere Leușeni. 

Bărbatul era pasager al unei curse ocazionale și le-a spus polițiștilor că merge în Cehia, la muncă,

„În lenjeria intimă a pasagerului a fost depistat un buletin, care ar fi emis de autoritățile Bulgariei. În cadrul audierilor, tânărul a relatat că pe rețelele de socializare a luat contactele cu o persoană necunoscută care i-a perfectat documentul, contra unei sume de 300 de euro”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au mai documentat un caz similar a avut loc ieri, la Leușeni. De această dată, a fost verificată o pasageră care, de asemenea, a spus că avea ca scop să ajungă în Cehia, la muncă.

„Fiind supusă controlului suplimentar, polițiștii de frontieră au depistat în portmoneul conaționalei de 28 de ani, cu viza de domiciliu în or. Orhei, un buletin românesc. Vizibil, documentul prezenta semne de falsificare. Același tertip a folosit și tânăra, apelând la serviciile unui necunoscut pe rețelele de socializare și contra sumei de 250 de euro a obținut documentul”, informează serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

La circa jumătate  de oră după ce polițiștii au documentat acești doi pasageri la punctul de trecere al frontierei s-a prezentat un alt moldovean, care a prezentat la controlul de frontieră două documente, dintre care unul contrafăcut, iar altul nu-i aparținea.

„În cadrul cercetărilor, s-a constatat că ambele acte erau eliberate pe numele unui cetățean al Ungariei. Permisul de conducere fals și pașaportul autentic erau ascunse în bagajul conaționalului de 26 de ani. La cele depistate, tânărul a refuzat să dea declarații și să conlucreze cu angajații Poliției de Frontieră”, se menționează în comunicatul de la Poliția de Frontieră.

În toate cazurile actele cu nereguli au fost ridicate și vor fi transmise Direcției Expertiza Documentelor, cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regional VEST. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă pedeapsă cu amendă în mărime de până la 650 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la doi ani, conform art. 361 al. (1) CP al RM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram