Liderul fracțiunii parlamentare „ACUM Platforma DA”, Andrei Năstase cere continuarea de urgență a ședinței Parlamentului din 21 martie, care a fost întreruptă pe o perioadă nedeterminată de timp din cauza lipsei majorității parlamentare. În același timp deputatul ACUM vrea ca parlamentarii PSRM să anunțe dacă vor vota pachetul de acte normative de deoligarhizare a țării.

Solicitările, potrivit lui, sunt făcute în contextul în care blocul ACUM nu va face alianțe cu partidele oligarhice și cele antieuropene, iar celelalte partide „furnizează un nou spectacol, încercând să creeze aparența unui exercițiu extrem de sofisticat, solicitant de efort și trudă în sudoarea frunții, bineînțeles în beneficiul cetățeanului”. Cererile anunțate de Năstase sunt:

– continuarea de urgență a ședinței forului legislativ suprem al țării;
– discutarea pe platforma parlamentară transparentă a pachetului de acte normative de deoligarhizare a țării, având disponibilitatea îmbunătățirii și suplimentării acestuia de către toți deputații aflați în afara controlului politic și mafiotic al lui Plahotniuc;
– deputaților socialiști, care se declară antioligarhici și s-au angajat public să rămână împreună le cer să spună întâi de toate electoratului lor, dar și întregii societăți dacă sunt gata să-și asume agenda antioligarhică și să voteze pachetul de deoligarhizare a statului cu propunerile de îmbunătățire și suplimentare care se vor pune în discuție transparent, pe platforma largă parlamentară. Să declare asta oficial.

În caz contrar, Năstase spune „vom constata că fac implicit jocul oligarhului și sunt dispuși să coalizeze formal sau informal cu oligarhul Plahotniuc și gruparea sa. Să spună întregii societăți dacă își doresc sau nu parlamentare anticipate concomitent cu alegerile locale generale, precum și-o doresc Plahotniuc și complicele său la furtul miliardului, Șor. E esențial să cunoaștem cu toții cine și ce își dorește cu adevărat”, a mai scris Năstase.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!