Război în Ucraina, ziua 220: Leand-lease și avertizarea SUA, iar Kadîrov cere bombă atomică. GUR: Vom reveni la frontiera din 1991

Sci-Tech&Media

CtEDO a comunicat Guvernului Republicii Moldova plângerea RISE Moldova în cazul investigației „Banii lui Dodon din Bahamas”

29 martie 2019, ora 11:11
Distribuie:

Ancheta jurnalistică, publicată în septembrie 2016, s-a referit la o tranzacție prin zone offshore cu implicarea Companiei Exclusiv Media, administrată de deputatul socialist Corneliu Furculiță, fondator al postului „NTV Moldova” și al publicației „Аргументы и Факты в Молдове”. Potrivit investigației, prin această firmă a fost transferată o sumă de peste 30 de milioane de lei, iar banii au intrat în Moldova cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale (30 octombrie 2016). Transferul a venit printr-o companie offshore conectată la Federația Rusă și creată în unul din paradisurile fiscale – Bahamas.

După apariția materialului RISE Moldova, reprezentanții PSRM și ai Companiei Exclusiv Media au acționat jurnaliștii în judecată, invocând defăimarea și solicitând să fie publicate dezmințiri. Prima instanță a dat câștig de cauză Companiei, dar jurnaliștii au contestat decizia la Curtea de Apel. Ulterior însă, și Curtea de Apel, dar și Curtea Supremă de Justiție au respins apelurile lor. Astfel, pe 9 ianuarie curent, directorul RISE Moldova Iurie Sanduța a depus plângere la CtEDO.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram