Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, este de părere că Victor Ponta, președintele Partidului PRO România și ex-premier român, a făcut o greșeală, când l-a inclus pe Iurie Leancă, vicepremier în exercițiu pentru Integrarea Europeană și președinte al Partidului Popular European (PPEM), în lista candidaților formațiunii pentru alegerile europarlamentare. Declarația a fost făcută aseară, la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

„Eu cred că e o greșeală din partea domnului Ponta. Nu poți să iei să incluzi pe listă un om care, datorită lui s-a compromis cursul european, s-a furat miliardul, s-a falimentat Banca de Economii (…). Dacă el după toate acestea poate să se ducă și să facă politică la Bruxelles, să vorbească despre dreptate, despre democrație, despre nu știu ce, atunci, mă scuzați, vă rog. Eu, în locul lui, mai bine m-aș fi retras (…). Noi știm de unde au pornit toate aceste lucruri, deci, înseamnă că este un om care lui îi este într-un cot de ceea ce gândește lumea, el se gândește doar că, fără dânsul moare lumea, iată se duce să salveze Bruxelles-ul, ce să-i faci?”, a spus Ghimpu la emisiune.

Iurie Leancă spune că propunerea de a candida la europarlamentare a venit din partea lui Victor Ponta, de care-l leagă o prietenie de șase ani, creată de pe vremea când cei doi erau prim-miniștri, unul la București și altul, la Chișinău. Leancă spune că, chiar de va ajunge deputat european, nu va renunța la cariera sa politică din Republica Moldova.

Referitor la acuzațiile lui Mihai Ghimpu despre frauda bancară, acum două zile, în cadrul unui interviu pentru TV8, Iurie Leancă a spus că a fost nevoit să aprobe, în calitate de prim-ministru, acordarea garanțiilor de stat, pentru a evita prăbușirea sistemului bancar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!