/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Leancă recunoaște că alianța dintre PPEM și PDM i-a adus „bile negre” la imagine: „A fost o decizie conștientă”

missing
29 martie 2019, ora 09:19

Vicepremierul în exercițiu pentru Integrarea Europeană și președintele Partidului Popular European (PPEM), Iurie Leancă, spune că decizia ca formațiunea pe care o conduce să facă alianță cu Partidul Democrat (PDM) a fost una conștientă, deși bănuia că acest pas îi va afecta imaginea sa ca politician și a partidului în ansamblu. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova. 

„Nu exclud că această conlucrare ne-a adus anumite așa-numite bile negre, dar atunci când am fost invitați să facem această coaliție am avut două opțiuni: sau să rămânem în opoziție, să criticăm ce e rău, să salutăm ce e bine, dar fără a avea un impact asupra a evoluțiilor din țară. O altă opțiune a fost să venim în coaliție, chiar dacă am venit de data aceasta ca parteneri juniori, și un partener junior este mereu defavorizat din start, și nu doar în Republica Moldova, este și experiența altor state europene, dar să încercăm, cu posibilitățile mai modeste pe care le avem ca avem, să facem așa ca țara să meargă în direcția respectivă, cu toate efectele negative posibile pe care o astfel de asociere ar putea să însemne”, a declarat Leancă.

În același timp, liderul PPEM susține că rating-ul formațiunii pe care o conduce a scăzut nu doar din cauza alianței cu PDM, dar și din cauza atacurilor care au venit din partea concurenților politici: „A fost o decizie conștientă, a fost o decizie care, bănuiam că ar putea o să ne aducă și probleme de imagine, dar, ne-au ajutat între ghilimele și așa-zișii pro-europeni din Republica Moldova, care nu știu dacă sunt foarte pro-europeni, pentru că, în momentul în care spui că pui batista pe țambal, îmi aduc aminte de această formulă nefericită a unui deputat actual, arată că chiar nu ai niște repere, anumite priorități, chiar nu ai o înțelegere cum această țară poate fi scoasă din zona de tranziție”, a spus Iurie Leancă.

Zilele trecute, Victor Ponta, președinte Partidului PRO România, a anunțat că Iurie Leancă este candidat din partea acestei formațiuni la alegerile europarlamentare care vor avea loc în acest an. La rândul său, Leancă spune că, chiar dacă va deveni deputat european, nu renunță la viața politică din Republica Moldova.

Vezi și:

/INTERVIU/ Iurie Leancă spune cum a ajuns să fie candidat la europarlamentare și dacă renunță ori nu la cariera sa politică din Republica Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram