/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO. FOTO/ Descinderi la frontieră! 6 presupuși contrabandiști, printre care un șef de la Poliția de Frontieră, reținuți în flagrant

missing
29 martie 2019, ora 10:36

Șase presupuși contrabandiști moldoveni au fost reținuți ieri, în flagrant, în timp ce încercau să transporte marfă peste frontiera Republicii Moldova cu Ucraina. Bănuiții au vârste cuprinse între 23 și 51 de ani și sunt suspectați că au creat o schemă de contrabandă cu cafea și alte mărfuri industriale.

Printre reținuți este și un șef de post al Poliției de frontieră și un subaltern al acestuia.

Ieri, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, în comun cu ofițerii de investigații din cadrul Direcției Nord a INI al IGP au efectuat percheziții acasă și în mașinile suspecților.

Potrivit procurorilor, mărfurile de larg consum erau  transportate din Ucraina, cu bărcile, de către membrii grupării criminale, pe timp de noapte, astfel eludându-se de controlul vamal, după care erau  stocate în Republica Moldova și repartizate beneficiarilor prin intermediul transportatorilor.

În urma a perchezițiilor, oamenii legii au depistat și ridicat mărfuri, valoarea cărora se estimează la 2,500,000 de lei, sume bănești, un atelier clandestin de ambalat cafea, precum și înscrisuri de ciornă privind activitatea infracțională.

În privința tuturor învinuiților procurorii urmează să solicite  aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv  pe un termen de 30 de zile.

Dacă vinovăția  acestora va fi demonstrată, aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la zece ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram