Vor merge ori nu PSRM, PDM și ACUM marți, la întâlnirea cu Dodon? Ce spun reprezentanții celor trei formațiuni

29 martie 2019, ora 14:25

Au mai rămas patru zile până pe 2 aprilie, ziua în care președintele Igor Dodon i-a invitat la o discuție comună pe liderii celor patru fracțiuni parlamentare, care ar putea forma o majoritate în Legislativ. Chiar și așa, doar socialiștii spun că vor merge, celelalte formațiuni susțin că nu au decis încă.

„Da, Partidul Socialiștilor va merge la întâlnirea cu Igor Dodon, dar, în prealabil, conducerea partidului se va întruni și va decide în privința poziției pe care o va aborda”, a spus Irina Astahova, purtătoarea de cuvânt a Partidului Socialiștilor (PSRM).

„La moment nu s-a luat o decizie, urmează să avem o ședință la care se va lua o hotărâre”, a declarat Alexandru Botnari, deputat al Partidului Democrat (PDM).

Pe de altă parte, Andrei Năstase, președintele fracțiunii ACUM Platforma DA spune că formațiunea pe care o reprezintă nu a primit vreo invitație oficială la discuții, din partea președintelui țării, așa că, respectiv, nici o decizie nu a fost luată, deocamdată.

La fel și deputatul Mihai Popșoi, secretarul fracțiunii PAS Blocul ACUM, spune că nu s-a luat deocamdată o decizie: „Cel mai probabil vă vom anunța luni, vom face un eveniment și vom anunța”, a spus parlamentarul.

Igor Dodon a invitat liderii PSRM, PDM și ACUM separat, la discuții, la Reședința de Stat, la începutul acestei săptămâni. După ce s-au finalizat întrevederile, șeful statului le-a făcut o invitație publică celor trei formațiuni, să se așeze la masa de negocieri și să discute posibilitatea formării unei majorități parlamentare.

În cazul în care cele patru fracțiuni nu vor ajunge la o înțelegere cu privire la crearea unie majorități pentru guvernare și nu va fi votat un Guvern, președintele țării are dreptul de a dizolva Parlamentul, în decurs de trei luni de la ședința de constituire a Legislativului și, ulterior, se organizează alegeri anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram