/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

După ce a fost emis cod galben de vânt, salvatorii vin cu atenționări. Cum să evităm situațiile de risc

missing
01 aprilie 2019, ora 13:03

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI vine cu atenționări în contextul avertizării meteo lansate astăzi de Serviciul Hidrometeorologic de Stat cu referire la starea vremii.

Pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare şi să nu aprindă vegetaţia uscată şi gunoiul menajer. În condiţii de vînt puternic şi umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune pe spaţii extinse. Salvatorii atenționează populaţia şi asupra riscurilor de a merge sub arbori bătrâni şi construcţii avariate.

Totodată pompierii îndemnă maturii să supravegheze copii şi să-i monitorizeze pentru ca aceştia să nu calce cabluri şi fire căzute la pământ. În situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

Conform  Serviciului Hidrometeorologic de Stat în a doua jumătate a zilei de 1 aprilie 2019 se prevăd  intensificări ale vântului din direcție nord-vestică în rafale de până la 15-18 m/s.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram