/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Escrocherie din celulă. Un deținut „a cumpărat” un pian fără să plătească bani, în timp ce-și executa pedeapsa

missing
01 aprilie 2019, ora 12:22

Un deținut al Penitenciarului din Lipcani a cumpărat prin înșelăciune de la un locuitor din orășelul Cricova un instrument muzical fără să achite banii. Victima şi-a dat seama că fusese păcălită abia peste câteva zile, când a avut surpriza să constate că instrumentul pe care tocmai îl „vânduse”, era scos deja la vânzare de proaspătul „cumpărător”. Cazul a avut loc în luna martie 2018. 

Potrivit oamenilor legii, incidentul a avut loc în timp ce deținutul își executa pedeapsa pentru o serie de răpiri de automobile în Penitenciarului din Lipcani. Deținutul s-a recomandat la telefon ca fiind interesat de a procura pianul electronic pe care locuitorul orăşelului Cricova îl vindea pe un site de publicitate. După ce s-au înțeles asupra preţului, cei doi au stabilit detaliile remiterii banilor. Însă banii aşa şi nu au ajuns la victimă, iar la apeluri „cumpărătorul” nu mai răspundea.

„Victima urma să expedieze instrumentul muzical la Briceni, iar „cumpărătorul”, la rândul său, să-i transmită, pe aceeaşi cale, suma de 7700 de lei. Astfel, conform înţelegerii dintre cei doi, instrumentul muzical a ajuns la Briceni, unde marfa a fost preluată de un taximetrist şi transportată acasă la rudele deţinutului. După ce victima s-a adresat oamenilor legii, „cumpărătorul” a fost  identificat, iar instrumentul muzical a fost restituit proprietarului.”, a comunicat Procuratura Generală.

Procuratura i-a demonstrat vina deținutului. El a fost condamnat recent la șase ani şi șase luni închisoare pentru o escrocherie. Deopotrivă cu anii în plus pe care acesta urmează să-i petreacă după gratii, deținutul va achita victimei şi un prejudiciu moral şi material de cinci mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram