Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, îi îndeamnă pe deputații din Blocul ACUM să le trimită urgent scrisori tuturor deputaților din Parlament, la care să atașeze pachetul de legi, propus anterior, solicitându-le să-l voteze: „Astfel, fiecare deputat va trebui să răspundă personal, în fața întregii societăți, dacă vrea și susține scoaterea RM de sub dictatura lui Plahotniuc”, a spus Chirtoacă într-o declarație publică.

„Majoritatea celor de la PSRM, PDM și ȘOR, nu vor răspunde sau vor da un răspuns în bătaie de joc. Însa, tocmai asta îi va demasca și prin asta își vor arăta complicitatea, fără să se poată ascunde în spatele fracțiunilor lor și a liderilor de partid. În caz de alegeri anticipate, vom avea argumentul că, în afară de cei 26 de deputați de la ACUM, restul, direct sau indirect, sunt ai lui Plahotniuc, iar asta va fi de ajutor pentru a le tăia din scorul electoral”, a spus Dorin Chirtoacă.

Liderul PL susține că o adresare în acest sens trebuie transmisă și președintelui Igor Dodon: „Să facă și el o inițiativă legislativă în acest sens, astfel va fi demascat încă o dată că susține regimul lui Plahotniuc. Acest lucru trebuie făcut neîntârziat, astfel încât să fie demontate insinuările PDM, precum că «ACUM vrea haos și împinge Moldova în anticipate»”, a spus Chirtoacă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!