Blocul ACUM a invitat deputații, care nu sunt controlați de regimul oligarhic, la discuții transparente pe marginea pachetului de legi antioligarhic, intrat în Parlament pe data de 22 martie 2019. În același timp, ACUM a anunțat că nu vor da curs invitației lansate de șeful statului la ora 12:00 cu celelalte partide.

UPDATE. 10.11 Marina Tauber a declarat că pachetul de legi al blocului ACUM este populist, totuși aceasta spune că au venit aici, împuterniciți de către conducerea partidului Șor, pentru a le discuta. Potrivit lui Tauber, deși pachetul pare abstract, ei vor să afle dacă acest pachet de legi va lucra pentru simpli cetățeni și au și ei careva propuneri.

UPDATE. 10:07. Sigurii deputați care au venit la discuțiile lansate sunt deputații partidului Șor. În timp ce aceștia au intrat în sală, deputați blocului ACUM au constat că nu au venit deputați care nu sunt supuși regimului oligarhic și au părăsit sala.

UPDATE. 10:02 La discuții nu a venit niciun reprezentant al altei fracțiuni, cu excepția deputaților ACUM. Primele declarații ale lui Năstase și Maia Sandu:

Andrei Năstase: Constatăm că alți deputați nu au venit la această discuție, care sunt considerentele, așteptăm să le cunoaștem

Maia Sandu: Regretăm că în afară de deputații ACUM nu s-au găsit alți deputați să vină să discute despre modalitățile prin care se poate elibera statul R. Moldova de sub mâinile unui grup oligarhic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!