Consultări comune a liderilor celor mai mari formațiuni parlamentare (PSRM, PDM, Blocul ACUM) inițiate de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Doar două partide, din cele trei invitate, au anunțat că vor merge la consultări. Blocul ACUM a anunțat că nu vor merge și a lansat propriile discuții, la care au venit doar reprezentanții partidului Șor.

UPDATE. 12:04. Dodon: Vei care nu s-au salutat data trecută, nici nu au venit. E decizia lor, fiecare își face agenda sa și nu au decât să explice cetățenilor mai târziu. Eu astăzi v-am invitat pentru o ultimă discuție cu președintele în acest format. Eu nu cred că vom mai continua anume consultările între partide anume cu participarea președintelui. Scopul meu a fost să vă invit ca să începeți discuțiile. Mă bucur că cel puțin două partide au venit astăzi, consider că instituția prezidențială, rolul său și l-a jucat. Vreau să vedem care sunt pozițiile voastre, să vedem dacă aveți puncte comune și mai departe luați decizii ce facem: se creează majoritate parlamentară, se merge la alegeri anticipate. Orice decizie este valabilă, doar să fie clară pentru cetățeni.

UPDATE. 12:01. Reprezentanții PDM și PSRM au ajuns la reședința de stat.

Captură foto: privesc.eu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!