/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO. LIVE/ Dodon: Între PD și PSRM sunt divergențe pe subiecte politice, dar sunt puncte comune pe domeniile sociale

02 aprilie 2019, ora 13:12

Președintele Igor Dodon spune că PSRM și PDM au multe divergențe în privința subiectelor politice, însă, au găsit puncte comune în privința discuțiilor la subiecte sociale. Declarațiile au fost făcute după discuțiile comune între șeful statului și liderii celo două partide. În același timp, Dodon spune că e prea devreme să se vorbească despre o eventuală coaliție. 

Igor Dodon: „Dialogul a fost între partidele politice. Este regretabil că deputații din Blocul ACUM au decis să nu participe la aceste discuții. După ce s-a întâmplat săptămâna trecută eu am putut nici să nu-i invit, dar eu i-am invitat pe toți. Ar fi fost logic să vină să discute, pot să dea mâna, pot să nu dea mâna, am văzut deja că nu dau mâna”.

„Pentru mine era interesant să aflu poziția partidelor. Să văd dacă sunt poziții comune. Am văzut foarte multe divergențe, dar am văzut și multe puncte pe domenii sociale”, a spus șeful statului.

„Președinția și-a îndeplinit rolul, mai departe instituția prezidențială nu se implică. Va interveni în unul din două cazuri: se creează majoritate și voi consulta fracțiunile pentru candidatura la funcția de prim-ministru; dacă vom avea un blocaj timp de trei luni, atunci președintele va dizolva Parlamentul”, a mai spus Dodon.

„Va fi sau nu coaliție, este prematur să vorbim. Acuma sunt rezervat în privința creării unei majorități parlamentare, suntem 50 la 50”, a precizat președintele.

Igor Dodon a invitat la discuții toate cele patru fracțiuni parlamentare, însă deputații din Blocul ACUM nu au dat curs invitației.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram