Președintele Igor Dodon spune că PSRM și PDM au multe divergențe în privința subiectelor politice, însă, au găsit puncte comune în privința discuțiilor la subiecte sociale. Declarațiile au fost făcute după discuțiile comune între șeful statului și liderii celo două partide. În același timp, Dodon spune că e prea devreme să se vorbească despre o eventuală coaliție. 

Igor Dodon: „Dialogul a fost între partidele politice. Este regretabil că deputații din Blocul ACUM au decis să nu participe la aceste discuții. După ce s-a întâmplat săptămâna trecută eu am putut nici să nu-i invit, dar eu i-am invitat pe toți. Ar fi fost logic să vină să discute, pot să dea mâna, pot să nu dea mâna, am văzut deja că nu dau mâna”.

„Pentru mine era interesant să aflu poziția partidelor. Să văd dacă sunt poziții comune. Am văzut foarte multe divergențe, dar am văzut și multe puncte pe domenii sociale”, a spus șeful statului.

„Președinția și-a îndeplinit rolul, mai departe instituția prezidențială nu se implică. Va interveni în unul din două cazuri: se creează majoritate și voi consulta fracțiunile pentru candidatura la funcția de prim-ministru; dacă vom avea un blocaj timp de trei luni, atunci președintele va dizolva Parlamentul”, a mai spus Dodon.

„Va fi sau nu coaliție, este prematur să vorbim. Acuma sunt rezervat în privința creării unei majorități parlamentare, suntem 50 la 50”, a precizat președintele.

Igor Dodon a invitat la discuții toate cele patru fracțiuni parlamentare, însă deputații din Blocul ACUM nu au dat curs invitației.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!